Jag började helgen med att skriva tenta i Redovisning och beskattning. Känslan var skön när jag fick frågorna framför mig för jag kände mig väl förberedd. Känslan var skön när jag lämnade in 2 timmar senare. Jag vågar inte vara supersäker, men jag är ganska så säker på att jag klarade den. Väl hemma infann sig den, för mig, klassiska efter-stress-reaktionen. Kroppen säger ifrån. Denna gång genom yrsel och illamående. Inte så konstigt kanske då stressen och anspänningen varit enorm de senaste veckorna med plugg på dubbla kurser och mycket på jobbet.   

Medan jag låg och ojjade mig i soffan byggde David en odlingsbänk. Det känns konstigt att han planerat ett hemmaprojekt utan att jag varit delaktig. Jag har haft näsan i böckerna istället.

Givetvis hjälpte Algot till. Han ser hur vi gör, sen gör han likadant. Han lär sig de bra sakerna vi gör, men även de dåliga.

Helgen avslutades med ett besök på Plantagen. Bilen fylldes med alla de möjliga blommor och plantor. Trädgård är kanske inte vår starkaste sida, men vi köpte det vi tycker är fint. Om det överlever blir vi glada. I odlingsbänken planterades jordgubbar, gräslök, persilja, morötter och rödbetor.

Söndagen lider mot sitt slut. I magen finns de första rabarberna och grannens shish kebab. Jag går ur helgen med ett mycket lättare sinne än när helgen började. Skön känsla.

Annonser